FRIBERGASKOLAN

Förnyelse och Tradition. Vi rustar dig för framtiden

Get Adobe Flash player

Senast uppdaterad 6 februari 2018

En högstadieskola att vara stolt över!

SchoolSoft        GoogleApps 


Utmärkelser

ONEKLIGEN ÄR FRIBERGASKOLAN EN SKOLA ATT VARA MYCKET STOLT ÖVER, OCH DET ÄR VI!...

GLÄDJANDE och HEDRANDE
PRISER och UTMÄRKELSER

Vi är väldigt stolta över våra elevers prestationer och beundransvärda resultat. 
Gång på gång når Fribergaskolans elever stora framgångar i nationella och internationella sammanhang. 
Fribergaskolan placerar sig högt i listan över landets högstadieskolar med ett
MYCKET högt och jämnt genomsnittligt meritvärde mellan 245 och sagolika 278,1 de senaste åren.

Fribergaskolan alltid på topp!

Ert förtroende, vår bästa utmärkelse!

Nöjda elever
Pilenenkäten 2014 (endast åk 8)


Pilenenkäten är en kundundersökning som Danderyds kommun gör varje år med alla eleverna som går i åk 8 i kommunen. 

Senaste Pilenenkäten (feb 2014) visar att 88% av eleverna på Fribergaskolan är nöjda med sin skola, vilket är den högsta resultat i Danderyds kommun.

(25 mars 2014)

Grattis till 7:or som vann skol-DM i hockey 2014


Finalen avgjordes i Tyresö där man besegrade Kumlaskolan med hela 6-0. Dessförinnan hade laget i kvartsfinal vunnit över Bergtorpsskolan,Täby med 7-0 och slagit ut Kvarbergsolan, Huddinge med 3-0. 

De som representerade Fribergaskolan var: Huvudtränare: Edvard Olsson Assisterandetränare: Henry Yström Målvakt: Axel Dahl Utespelare: Alex holmberg, Adam Wilsby, Pontus Nordström, Elias Lindström, Oscar Svensson, Lukas Holmgren, Victor Östman, Caspar Sundell och Måns Hjort.

(10 mar 2014)

 Danderydsborna väljer Fribergaskolan! 

Många sökande till åk 7  ht-2014
Ert förtroende, vår bästa utmärkelse!

Fribergaskolan har fått 217 sökande till åk 7 läsåret 2014-2015. Ett nytt rekord. De flesta Danderyds elever som går i åk 6 valde Fribergaskolan!

Alla dessa ansökningar är för oss här på skolan en bekräftelse på att Danderyds innevånare uppskattar den utomordentliga utbildning som Fribergaskolan år efter år levererar.

Tyvärr kan vi inte bevilja plats åt alla sökande. Vi har återigen långt fler sökande än platser.

Friberga vill tacka er föräldrar till alla 217 elever som visat oss förtroendet att låta Fribergaskolan ta hand om era barn, det dyrbaraste man har här i livet. 

Fribergaskolan kommer inte att göra er besvikna. Än en gång, ett hjärtligt tack!

(13 feb 2014)

ÖPPET HUS 2014: Över 500 besökare!

Ert förtroende, vår bästa utmärkelse!

 Tack till er alla! 


Fribergaskolan har haft ett mycket välbesökt Öppet hus. Om Du har några frågor är Du givetvis välkommen att när som helst kontakta skolan.

Vi som arbetar på Fribergaskolan är mycket stolta över vår verksamhet och alla goda resultat som uppnås här. Under årens lopp har vi skapat en skola som har mycket att erbjuda både vad gäller studier och andra aktiviteter. 

Vi ser fram emot att till hösten få möta ännu en årskull nyfikna och engagerade elever.

(1 feb 2014)

Fribergaskolans kock är nominerad till titeln "Årets skolkock 2014"

 


För skolans restaurang ansvarar Håkan Lundholm, en kökschef och kock med en lång erfarenhet från både restaurangkök och storkök.

Hans goda kunskaper och engagemang för sitt arbete har lett till att han tillsammans med 9 andra kockar från skolor i hela Sverige blivit nominerad till titeln ”Årets skolkock 2014” som delas ut vid White guide Jr-galan den 31:a mars 2014. 

(jan 2014)


Meritvärdet juni 2013: Högsta meritvärde i Danderyd och 6:e plats i Sverige!


Vi har just avslutat höstterminen 2013 på en av de bästa skolorna i Sverige.

Det är både glädjande och hedrande att åter få berätta att våra elever som slutade i juni 2013 hade 
det högsta meritvärdet i Danderyd samt att skolan hamnade på 6:e plats i Sverige bland kommunala skolor med minst 100 elever. 

Se hela listan

(23 dec 2013)


Saga Palmer, 8C1, bäst i Sverige i Bäver-tävlingen.
(IT och Matte)

Bland 422 deltagare (226 pojkar och 196 flickor) från hela landet, hamnade Saga Palmer som gick i 8C1, på plats nr 1 i Sverige. 

Bäver är en årlig IT-tävling för skolelever, som ordnades första gången i Litauen 2004. Tävlingsfrågorna rör IT, hur IT påverkar oss i samhället, logiskt tänkande och utvecklandet av förmågan att lösa problem.

Bäver-tävlingen hålls årligen i november på ungefär tjugo länder i världen (Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Ukraina, Holland, Italien, Slovakien, Tjeckien, Slovenien, Österrike, Frankrike, Ungern, Schweiz och Japan). Sammanlagt deltog ungefär 370 000 elever i 2011 års tävling och 500 000 elever 2012 och vår elev Saga Palmer var en av dem och bäst i Sverige. Tävlingen innefattade en rad logiska problem som löstes direkt på datorn. Även grattis till Karl Hillelson i 8C3 som kom på en hedrande femteplats.

(nov 2013)


Från och med VT 2013, är
Fribergaskolan en av få Diplomerade Teknikskolor i Sverige.


Diplomet intygar att:

Fribergaskolan "Har aktivt deltagit i projektet Tekniklyftet och är nu en Diplomerad Teknikskola".

Skolans lärare har deltagit i akademiska kurser på KTH, utvecklat laborationer på Vetenskapens Hus samt samarbetat med näringslivet och science center. Hela skolan har fått en kompetenshöjning och ökad förståelse för teknikens betydelse i samhället.

Höjd kvalitet, nytänkande och framgångsrik teknikundervisning ökar lusten för teknik hos skolans elever.

Stockholm, 23 maj 2013

Ewa Erixson-Carlqvist
Projektledare.

Tekniklyftet har under två år finansierats av Europeiska socialfonden.
Vetenskapens Hus
Europeiska Unionen, Europeiska socialfonden

(23 maj 2013)

Rotarys Matematiktävling 2013

Fribergaskolan är number one", återigen!... Vi fick första plats och andra plats.... Enastående prestation!


GRATTIS till Karin Larsson i 8A1 som kom på första plats och till Adam Pehrsson 8B2 som kom på delad andra plats i Rotarys matematiktävling.

I tävlingen deltog elever i årskurs 8 från alla tre högstadieskolorna i Danderyd.

Karin och Adam har fått presentera sina lösningar på en Rotaryfrukost i slutet av maj och kommer även att fått ett pris tilldelat sig på avslutningen från Rotary. 
(28 maj 2013)

Nu är vi Miljöcertifierade


Under läsåret 2011/2012 startades ett miljöråd på skolan med målet att vi skulle bli miljöcertifierade enligt Grön flagg. En arbetsplan drogs upp och elever och lärare jobbade under året på temat ”hälsa” med aktiviteter för att förbättra kosten i matsalen och hälsan hos elever och personal. 

Under början av läsåret 2012/2013 blev det klart att Fribergaskolan blev Grönflagg- certifierad och i december 2012  firade vi detta tillsammans på skolgården. 

Under det kommande året så ska vi i miljörådet fortsätta jobba med Grön flagg, denna gång är målet att förbättra återvinningen på skolan och därigenom se till att vi får behålla flaggan som vi är så stolta över! 

(12 dec 2012)

Matematik

Fribergaskolan på första plats i matematiktävling!

Matematiktävling i Rotarys regi 2012: "Fribergaskolan är number one", återigen!...


GRATTIS till Lukas Nordblom i 8F3 som kom på delad första plats på Rotarys matematiktävling.

I tävlingen deltog elever i År 8 från alla tre högstadieskolorna i Danderyd.

Lukas har fått presentera sina lösningar på en Rotaryfrukost i slutet av maj och har även att fått ett pris tilldelat sig på avslutningen, av Peter Holmstedt från Rotary. (juni 2012)

(2 jun 2012)

Operation Dagsverke: Fribergaskolans elever bäst i landet på Operation Dagsverke 2012


Fribergaskolan elever var bäst av 167 skolor i landet på att samla pengar vid årets Operation dagsverke. Totalt samlade våra elever ihop drygt 81000 kr.

Framgången berodde på stor uppslutning av eleverna och stort engagemang bland våra lärare. Pengarna fick eleverna in genom många små insatser så som brödförsäljning, trädgårdsarbete och företagsjobb.

Stor tack till alla våra elever och ett speciellt tack till Ewa Edholm som samordnade dagen.

(22 feb 2012)

Meritvärden 2011

Fantastiska 261,0

Meritvärden åk 9 juni 2011 Våra elever uppnådde igen ett fantastiskt bra meritvärde 2011


Meritvärde: Fjärde plats bland över 1000 kommunala skolor i hela Sverige juni 2011: Fribergaskolan placerar sig högt igen i listan över landets högstadieskolor med ett genomsnittligt meritvärde på 261,0 (åk 9 juni 2011). 

Se hela listan här

(8 nov 2011)


Även säkraste skola/utbildnings-plats i Sverige!  

Säkerhets- branschen utsåg Friberga den 28 sep 2011 till "Årets säkraste skola/ utbildnings- plats" 


Stolt rektor Gunnar tar emot 
utmärkelsen! (Foto: Torbjörn Larsson)

Vi känner oss naturligtvis alla stolta över att vårt värdegrundsarbete får uppmärksamhet på detta sätt. "Årets säkraste skola/utbildnings- plats", enligt Säkerhets- branschen, den 28 sep 2011 till, med motiveringen:"Årets säkraste skola/utbildningsplats har prioriterat säkerhetsarbetet genom att utarbeta strategier och ta grepp utifrån definierade problemområden och egna förutsättningar. Ambitionen och viljan att använda ny teknik i kombination med värdegrundsarbete har skapat ökad trygghet för både elever och medarbetare." Säkerhetsbranschen har en tävling - Security Awards - där man delar ut ett pris i tolv olika kategorier: "Årets Säkerhetsarbete i kommun", "Årets Säkerhetsarbete i landsting", "Årets Säkraste skola/utbildningsplats" m.fl. I kategorin "Säkraste skola/utbildningsplats" var Orminge Skola i Nacka, Uppsala universitet och Fribergaskolan nominerade. Det var otroligt spännande att vara med vid själva prisutdelningen när de nominerade visades på storbildsduken och vinnaren skulle presenteras av juryn som sprättade ett kuvert. 

(28 sep 2011)


Friberga-skolan vinnare i skol- DM i fotboll! Bäst i Stockholm  för andra året i rad! Campeones!


FOTBOLL: Årskurs 9-killar vunnit Skol-DM i fotboll, för andra året i rad! VI årets final, som spelades inför välfyllda läktare på Zinkensdamms IP, vann Fribergaskolan över Söraskolan från Åkersberga med 3-0. Finalen, till skillnad från gruppspelsmatcherna och semifinalen, var en mycket jämn tillställning som inte avgjordes förrän i 2:a halvlek.

(12 sep 2011)


Trygghet och trivsel: Strukturerat arbete för att förebygga och förhindra kränkande behandling och trakasserier


 

SVTs Lilla Aktuellt intervjuade elevstödjare samt kurator Stin Lindberg den 3 februari 2010. (Foto Niklas Nordlander)

På Fribergaskolan finns en lång tradition av att ordna olika aktiviteter för att skapa en social gemenskap både inom och mellan klasser. Detta medvetna arbete för att främja gemenskapen på skolan tillsammans med ett strukturerat arbete för att förebygga och förhindra kränkande behandling och trakasserier vill vi ska leda till trygghet och trivsel för våra elever.

(22 jun 2011)


Barn- och utbildnings-nämndens (BUN) Kvalitetsut-märkelse 2011 gick till Friberga för andra året i rad


Birgittta Jacobsson, Karin Hydling, Stina Lindberg, Gunnar Rydwik och Anders Bergstrand (Foto Niklas Nordlander)

Kvalitetsut-märkelse 2011, igen till Friberga! Kvalitetsutmärkelse 2011 gick till Fribergaskolan för andra året i rad: Danderyd, den 28 april 2011 Barn- och utbildningsnämnden Anders Bergstrand Ordförande 2012-04-30

(30 apr 2012)

2010 "Årets bästa Qualis-skola i Sverige" Friberga bäst i landet!


"Årets bästa Qualis-skola i Sverige" (2010): Fribergaskolan blivit utsedd till "Årets bästa Qualisskolan" vilket innebär att vi, av de skolor som deltagit i 2010 Qualis undersökning, fått det bästa omdömet vad gäller undervisning och kvalitet. 

(08 nov 2011)

Qualis 2011: Vi har blivit kvalitetscerti-fierad enligt Qualis modellen 

QUALIS: Nu har Fribergaskolan blivit kvalitetscertifierad enligt Qualis-modellen! Fribergaskolan, en skola att vara stolt över!...  


Qualis slutomdöme: "Granskningen av Fribergaskolan uppvisar en skola av mycket hög kvalitet. Det är en trygg och trivsam skola för såväl elever som personal. Skolan når goda kunskapsresultat och har en mycket bra image. Huvud- och stödprocesserna bedöms totalt som likvärdiga avseende styrkor och förbättringsområden. Skolan uppnår totalt 102 poäng och minst steg 3 på alla delkriterier. Fribergaskolan blir därför med god marginal Qualis-certifierad. 

Skolans verkliga styrkor är: 1- Den grundmurade trygghet och trivsel som finns på hela skolan 2- Elevernas goda kunskaper och färdigheter 3- Det goda rykte och den goda image skolan har, varigenom den blir ett attraktivt val för elever" Svalöv och Lidköping (2011-01-05) Helena Esbjörnsson Leif Jarlén.

(05 jan 2011)

Meritvärden 2010

Fantastiska 260,0


Meritvärde och Salsapoäng juni 2010, annu en enastående prestation. Ett kolossalt bra resultat på nationell nivå: Våra elever uppnådde igen ett fantastiskt bra meritvärde JUNI 2010

Salsapoäng: juni 2010 "SALSA", så kallar Skolverket poäng över förväntat meritvärdet. Under 2010 fick Friberga fantastiska 17 "SALSA" poäng!

Meritvärde: Fribergaskolan placerar sig högt igen i listan över landets högstadieskolor med ett genomsnittligt meritvärde på 260.
Läs mer om SALSA, Danderyd
Läs mer om SALSA (Sverige)

(20 nov 2010)

Friberga-skolan vinnare i skol- DM i fotboll! Bäst i Stockholm!

FOTBOLL: Bäst i Stokholms distrikt. Vi vann alla matcher som vi spelade: 


Efter en heroisk insats av pojkarna i år 8 vann Fribergaskolan finalen på Hammarby IP mot Ängskolan. Slutsiffrorna blev 1-0 men det var en mycket tuff och jämn match. Från läktaren hade laget ett massivt stöd från vår hejaklack. Aldrig tidigare har ett lag från Fribergaskolan varit i final så 20 oktober 2010 är nu ett historiskt datum. Från början var det 42 lag i skol-DM (många med fotbollsprofil). En stor eloge till alla spelare och coachande spelare som visade mycket stort mod, vilja, kamratskap och inte minst glädje på planen. Detta är verkligen Fribergaandan! 

(20 okt 2010)

Hösta betyg i Sverige: BRIS uppmärksammar Fribergas arbete mot mobbning!  


Stina Lindberg, kurator år 2010

När myndigheten granskade hur femtio skolor i landet jobbade mot och med kränkningar och trakasserier, fick vi högsta betyg: ”Skolinspektionen bedömer att Fribergaskolans arbete för att skapa social gemenskap på skolan och för att förebygga och motverka kränkande behandling utgör ett synnerligen gott exempel av allmänt intresse.”  Läs mer

(30 sep 2010)

Tidning Metro lovordar Friberga- skolan igen!


Tidning Metro lovordar Friberga- skolan igen! Den 15 september 2010, skrev tidningen Metro om Fribergaskolan: "På högstadiet i Fribergaskolan är kampen mot mobbning ständigt närvarande, den sträcker sig från klassrummen till matsalen och från skoldagar till skolfester"  Läs mer... (nr 11)

(15 sep 2010)


Friberga-elever vinnare igen i rikstäckande uppsats-tävling Ungdomssajt mot alkohol och andra droger 


Fyra elever från Fribergaskolan kammade hem pris i en rikstäckande skrivartävling som Drugsmart arrangerar varje år. Drugsmart är en ungdomssajt mot alkohol och andra droger. Av tio vinnare i årets skrivartävling fanns totalt fyra vinnare på Fribergaskolan i Danderyd! Under 9:ornas skolavslutning fanns Drugsmarts redaktör Heléna på plats för att dela ut diplom och checkar. De vinnande bidragen kommer att kunna läsas på www.drugsmart.se 

(10 jun 2010)

Kvalitetsut-märkelse 2010


Barn- och utbildnings-nämndens Kvalitetsut-märkelse 2010 gick till Friberga: Kvalitetsutmärkelse gick till oss. Barn- och utbildningsnämndens sluplädering i deras rapport: Skolan och skolans personal har genom ett engagerat och medvetet arbete skapat trygghet och trivsel, vilket är en förutsättning för ett positivt lärande och resultat. Under 2009 har skolan lagt ner ett omfattande arbete på att ta fram en ny och bättre likabehandlingsplan som ska vara ett levande dokument, väl känt av elever, föräldrar och personal." Danderyd, den 28 april 2010 Barn- och utbildningsnämnden Anders Bergstrand Ordförande.

(30 apr 2010)

TV4 nyheterna: "Ett lysande undantag, Fribergaskolan i Danderyd"  


Så presenterade TV4 nyheterna den 2 februari 2010 Fribergaskolans likabehandlingsplan mot trakasserier och kränkande behandling på skolorna. Under 2009 har Skolinspektionen granskat femtio skolor över hela landet med syfte att undersöka skolors arbete vid trakasserier och kränkande behandling. När undersökningen presenterades visade det sig att Fribergaskolan var den enda skolan som klarade granskningen utan anmärkning. Vi är alla stolta över att vara "ett lysande undantag" (TV4 - Nyheterna 2010-02-02). Den 2 februari var TV4 på skolan och intervjuade elever, rektor och kurator. Den 3 februari, fick vi även besök av SVT. Sistnämnda reportage om Fribergaskolan sändes i "Lilla Aktuellt" torsdagen den 4 februari. Sveriges Radio P1, DN, Aftonbladet och Mitt i Danderyd har också uppmärksammat detta hedrande resultat. Läs hela Skolinspektionens rapport här

(02 feb 2010)

Skolinspektionens rapport december 2009 lovordar Froberga

Av alla skolor som Skolinspektionen granskade under 2009 är Fribergaskolan den enda skola som inte har fått någon anmärkning. SKOLINSPEKTIONENS SLUTPLÄDERING I DERAS RAPPORT: "Skolinspektionen har i sin kvalitetsgranskning av skolors arbete vid trakasserier och kränkande behandling bedömt att Fribergaskolan lever upp till de krav som ställs i skollagen och läroplanen. Skolinspektionen bedömer vidare att Fribergaskolans arbete för att skapa social gemenskap på skolan och för att förebygga och motverka kränkande behandling utgör ett synnerligen gott exempel av allmänt intresse." Skolinspektionen, december 2009. Läs hela rapporten här

(dec 2009)

Meritvärden 2009 Fantastiska 259,6  Elfte plats bland 1113 kommunala skolor i hela Sverige


Meritvärden Våra elever uppnådde igen ett fantastiskt bra meritvärde 2009... Meritvärde: Elfte plats bland 1113 kommunala skolor i hela Sverige: Fribergaskolan placerar sig högt igen i listan över landets högstadieskolor med ett genomsnittligt meritvärde på 259,6. Våra flickor nådde sagolika 278,1 poäng! Elfte plats bland 1113 kommunala skolor i hela Sverige och femte plats bland alla kommunala skolor i Stockholm, juni 2009. Se hela listan här

(25 nov 2009)

1.a pris iBild

1.a pris i en riksomfattande bildtävling på miljötemat


Fribergaskolan vann 1.a pris i en riksomfattande bildtävling på miljötemat "Keep the planet alive"  

Elin Fallgren som gick ut 9C3 i våras 2009, vann 1.a pris i en riksomfattande bildtävling på miljötemat "Keep the planet alive" med denna affisch. 

Affischen är även omslag till den bok som visar projektet och vinnarna.  

Samtliga delegater på miljökonferencen i Köpenhamn kommer att få boken som även presenterades på Bok och Biblioteksmässan. Grattis Elin. (Foto Niklas Nordlander)

(13 nov 2009)

Rotarys Matematiktävling 2009

Fribergaskolan är number one", återigen!... Vi fick första plats och andra... och tredje, och....  

Matematiktävling i Rotarys regi 2009: bland de 10 bästa elever från Danderyd kommer 7 elever från Fribergaskolan. Enastående prestation!  

Samtliga högstadieskolor i Danderyd har deltagit i en matematiktävling i Rotarys regi. Kommunens matematiksamordnare, Susanne Gennow, har konstruerat uppgifterna i samarbete med matematiklärarna på de olika högstadieskolorna. Vinnaren är Adam Von Pelzer och på delad andra Olga Axell, Carl Bergström och Viktor Charpentier och på tredje plats har vi Daniel Degenne. Alla från arbetslaget 8F (MA/NO inriktning).    

Vi på skolan vill framgöra våra varmaste gratulationer till våra duktiga elever.

(25 maj 2009)

Kinesiska "Ambassadörs-priset"

Två av våra elever vann och fick ett statligt stipendium för ett års heltidsstudier i Kina! 


Ellen LeonaEllen Leonardsson, Julia Myllyvainiord 

Nationella tävlingen i kinesiska för högstadie- och gymnasieelever i Sverige: Den 29 april 2009 var Fribergaskolan med och tävlade i den första "Nationella tävlingen i kinesiska för högstadie- och gymnasieelever i Sverige". Tävlingen heter Hanyuqiao, Chinese Bridge, och hölls i Aula Magna på Universitetet. 

Fribergaskolan representerades bland annat av Ellen Leonardsson, Julia Myllyvainio (åk 9) som tilldelades "Ambassadörspriset" och fick ett statligt stipendium för ett års heltidsstudier i Kina. Vi känner oss mycket stolta över våra elever.

(11 maj 2009)

Fribergaskolans elever vann första pris "Filmgala norr"


Fribergaskolans elever vann första pris: Juryns prisvinnande motiveringen löd: ”En bra och roligt berättad historia med skådespeleri som vågar ta ut svängarna”. Prisvinnarna var från vänster i bild, Zahra Albaldawi huvudrollsinnehavare, Hedvig von Essen, Emelie Uhre, Ellen Stjerngren, Astrid Bohlin, Anna-Karin Hacksell, Klara Hylin, Gösta Bergman, Fabian Ström. Fribergaskolans elever vann 1:a pris i Filmgala norr. 

Filmgala norr är en filmtävling öppen för alla ungdomar i kommuner i norrförort. Eleverna deltog i den så kallade ”mellanviktsklassen” för ungdomar 13-16 år. 

Filmen som heter ”Se dig för” var ett samarbete mellan elever från åttornas tillvalsämnen, bildmedia och drama. Filmen spelades in under vt-08 och redigerades under ht-09. Juryns prisvinnande motiveringen löd: ”En bra och roligt berättad historia med skådespeleri som vågar ta ut svängarna”. 

(31 mars 2009)

Novelltävling "Prata Om Alkohols årliga novelltävling"

Återigen, Fribergaflaggan i topp: 3:e pris


 Felicia Henriksson

Över 400 bidrag från både högstadie- och gymnasieelever om "Prata Om Alkohols årliga novelltävling": Vi vill gratulera Felicia Henriksson, 9C2, för en enastående prestation i "Prata Om Alkohols årliga novelltävling". Över 400 bidrag från både högstadie- och gymnasieelever från hela landet deltog i tävlingen och Felicia vann 3:e pris. Ett stort grattis! 

(20 mars 2009)

DN:s Nutids-orientering 2008


Stockholms län var bäst i landet, Danderyd bäst i Stockholms län och Fribergaskolan givetvis bäst i Danderyd. Vi är mycket stolta över våra elever. 4:e bästa klassen i Sverige: Vi vill speciellt gratulera klass 9C3 (2009) som med sina 22,83 poäng blev 4:e bästa klassen i Sverige. Snittpoäng i riket blev 12,54. 

Snittresultat i Stockholms län var 13,83 Snittpoäng i Danderyds kommun blev 16,26 Fribergaskolan fick bästa resultatet i Danderyd, hela 16,78 p! Samtliga klasser på Fribergaskolan fick över genomsnittet i riket.

(10 nov 2008)

Golf, Fribergaskolan DM-mästare

Oskar Bystedt, Louise Ridderströmsom och Olle Widegren

Drygt 20 lag ställde upp och representerade sin skola. Varje lag bestod av 3 spelare och båda könen skulle vara representerade. Alla spelade 18 hål och resultatet räknades samman. Segrade gjorde Fribergaskolan med tre spelare från Stockholms Golfklubb. 

Louise Ridderström och Oskar Bystedt som går i nian och Olle Widegren i åttan. Louise var dessutom bästa tjej i tävlingen och Oskar bästa kille. Grattis!

(25 sep 2008)

Meritvärden 2007

Fantastiska 254,6


Fribergaskolans elever åk 9 juni 2007 höga genomsnittliga meritvärden var fantastiska 254,6

Meritvärde: Åttonde plats i Stockholms län: Fribergaskolan placerar sig högt igen i listan över landets högstadieskolor med ett genomsnittligt meritvärde på 254,6. Åttonde plats bland 240 kommunala skolor i Stockholms län juni 2007. 

Se hela listan här

(29 feb 2008)


PISA 2006


Resultaten från den senaste PISA-undersökningen, visar återigen stora framgångar för Fribergaskolan: När det gäller läsförståelse hamnade Sverige på 11 plats med 507 poäng men Fribergaskolans resultat låg på magnifika 556,7 poäng (Korea toppar på 576 poäng).

När det gäller matematik hamnade Sverige på 21 plats med 502 poäng, Chinese Taipei har flest poäng med 549 och Fribergaskolan hade meriterande 539,3 poäng.

Slutligen när det gäller naturvetenskap kom Sverige på 21 plats med 503 poäng (Finland hade flest poäng, 563) medan Fribergaskolans elever hade 536 poäng.

Vi ligger alltså mycket över riksgenomsnittet och i världsklass. Glädjande och hedrande betyg på våra elever och lärare.

(22 feb 2008)

Många sökande

Alla vill börja hos oss


I år fick Fribergaskolan 206 sökande till år 7 läsåret 2008-2009. Alla dessa ansökningar är för oss här på skolan en bekräftelse på att Danderyds innevånare uppskattar den utomordentliga utbildning som Fribergaskolans år efter år levererar. Vi vill tacka er föräldrar till alla 206 elever som visat oss förtroendet att låta Fribergaskolan ta hand om era barn, det dyrbaraste man har här i livet. Fribergaskolan kommer inte att göra er besvikna. Än en gång, ett hjärtligt tack!

(22 feb 2008)

Matematik

Högstadiets matematiktävling avgjord. 


Fanny Baumann (9A, 2008)

Fribergaskolans Fanny Baumann (9A, 2008), en fantastisk prestation! Matematik: bland de bästa i Stockholm: Flera hundra skolor deltog i årets tävling som gick av stapeln i november. Till finalen i den individuella tävlingen har tävlingskommittén tagit ut 54 elever. En av dessa är Fanny Baumann 9A2, ma/no-inriktad klass på Fribergaskolan. Bravo Fanny! Av finalisterna kommer 14 från stor-Stockholm och resterande 40 från Kiruna i norr till Lund i söder.

(2 feb 2008)


Matematik 

Högstadiets matematiktävling  bland de bästa i Stockholm


Flera hundra skolor deltog i årets tävling som gick av stapeln i november. Till finalen i den individuella tävlingen har tävlingskommittén tagit ut 54 elever.

En av dessa är Fanny Baumann 9A2, ma/no-inriktad klass på Fribergaskolan. Bravo Fanny! Av finalisterna kommer 14 från stor-Stockholm och resterande 40 från Kiruna i norr till Lund i söder.

(13 dec 2007) 

DN:s Nutids-orientering 2007


Fribergaskolan, "nummer ett i Danderyd, nummer två i Stockholm och nummer sex i Sverige":

Fribergaskolan har i år liksom ifjol visat framfötterna och kunnanade i DNs populära och landsomfattande nutidsorientering. Vi kom sexa bland Sveriges alla skolor, näst bästa skolan i Stockholm och vi var den bästa skolan i Danderyd. Heja Friberga!

(26 nov 2007)

Skolverket berömmer oss


Skolverket berömmer Fribergaskolan i sin granskningsrapport! Skolverket berömmer Fribergaskolan i sin granskningsrapport.

Skolverkets berömmd är en icke så vanligt händelse, men i sin granskningsrapport, berömmer Skolverket Fribergaskolan, vilket är mycket hedrande för Fribergaskolan.

(26 nov 2007)

100% godkända!

100% av våra nior blev godkända i alla ämnen, juni 2007

SALSA värde blev 17 poäng! 


100% av våra nior godkända i alla ämnen! En annan ovanligt prestation: juni 2007 blev 100% av våra nior godkända i alla ämnen för fortsatta studier i gymnasium. "SALSA", så kallar Skolverket poäng över förväntat meritvärdet. Under 2007 fick Friberga fantastiska 17 "SALSA" poäng! Ett kolossalt bra resultat på nationell nivå.

(13 nov 2007)

Trivsel 

Våra elever trivs hos oss
Även trivsel på topp: Enkäten "Hur trivs du i skolan?", visade att 59 % av våra elever trivdes "Mycket bra", 36% trivdes "Bra", 5% trivdes "Varken bra eller dåligt" och 0%, inte en enda elev, som inte trivdes.

(12 okt 2007)

Uppsatser - svenska. Aldrig någonsin tidigare har en enda skola vunnit sex av de tio förstapriserna som delas ut i landet. Friberga gjorde det!


CAN (Centralförbundet för Alkohol och Narkotikaupplysning) har i 27 år organiserat en tävling över hela Sverige, där tusentals elever skriver uppsatser om alkohol och narkotika.

Aldrig någonsin tidigare har en enda skola vunnit sex av de tio förstapriserna som delas ut i landet.Fribergaskolan gjorde det i år! Vi är väldigt stolta över våra elevers prestationer i nationella tävlingar.

Följande elever har åstadkommit detta beundransvärda resultat: 

Specialpris:
Evelina Blomberg (9E2) 5000 kr

1:a pris: Paula Bruneheim (9E3) 3000 kr

4:e pris: Max Landegren (9E3) 1000 kr
             Sara Runesson (9E3) 1000 kr
             Steffan Ekström (9E2) 1000 kr
             Johanna Melniyk (9E3) 1000 kr
(19 jun 2007)

Rotarys Matematiktävling 2007  Fribergaskolan är number one", återigen!... Nu gäller det Rotaryklubbens matematiktävling 26/4. Friberga alltid på toppen.. men det är vi vana vid!


Återigen är vi stolta att se att vinnaren i årets tävling är en ”Fribergare”. Tävlingen bestod av tre frågor där maxpoängen var 10p/fråga. Tävlingen sponsras av Rotaryklubben och årets trestipendiater är:

1:a plats: Adina Ljungberg 8B1, Fribergaskolan 24p.

Hedersomnämnande till:
Hanna Lilja , 8A2, Fribergaskolan 19 p varav 9 p på uppgift 3
Albin Brette, 8A2, Fribergaskolan 18 p varav 9 p på uppgift 2
Svante Pagels-Fick, 8A1, Fribergaskolan 18 p 9+8 p på uppg 1+2

Stort grattis till alla våra duktiga elever! (18 maj 2007)

Teknik,
Andra och tredje plats!

Teknikåttans regionfinal: Vid tävlingsstarten deltog 212 klasser (8:or från hela Stockholm)


Teknikåttan är en spännande tävling i naturvetenskap och teknik för elever i klass åtta.

Från och med våren 2000 är tävlingen riksomfattande och leds gemensamt av tolv universitet och högskolor i landet.

Den 19 april var det regionfinal i Teknikåttan på KTH. Vid tävlingsstarten deltog 212 klasser.Därefter har upprepade tävlingsomgångar hållits på KTH.

Antalet tävlande klasslag har succesivt reducerats, från 212 till 18, som senare blev 6 och till sist 3 iStockholmsfinalen. I senare delen av tävlingen skulle klasserna också konstruera en vevdriven pump. Hela vägen till sista omgången höll sig två Fribergaklasser kvar. 8A2 hamnade i finalen på andra plats och 8B1 på tredje.

För 8A tävlade Hanna Lilja, Svante Pagels-Fick och Gabriel Spetz.

För 8B tävlade Adina Ljungberg, Sam Malmgren Hedberg och Erik Silfverswärd.

Stort grattis till de två lagen och deras klasser,vars resultat lade grunden för fortsatt tävlande. Dessutom en extra eloge till de elever som verkligen ansträngde sig med pumpkonstruktionerna. (24 april 2007)

Meritvärden 2006 Tidningen Metro intervjuade elevrådsordföranden Alexander Åström angående våra elevers höga genomsnittliga meritvärden

Fribergaskolans meritvärden
uppmärksammas i tidningen Metro:Alexander Åström, elevrådsordföranden 2007

Fribergaskolans omnämns i Metro under rubriken "Barn till högutbildade får ofta bättrebetyg". 

Fribergaskolan placerar sig högt i listan över landets högstadieskolor med ett genomsnitligt meritvärde på 244,5.

I artikeln uttalar sig förutom Alexander också rekor Maria Ljungkvist som förklarar de goda resultaten med att Friberga har ett bra elevunderlag och en stark studietradition. Läs hela artikeln. 

(29 mar 2007)

Meritvärden 2006 
Slutbetyg årskurs 9. Friberga på topp i Danderyd och bland de bästa i Sverige


Skolverket har publicerat en lista med alla kommunala och friskolors genomsnittligameritvärde från 2006.


Enligt Skolverkets lista "Grundskolan - slutbetyg årskurs 9" framgår det att Fribergaskolan har fått det bästa resultatet bland alla kommunala skolor i Danderyd och är dessutom en av de bästa i länet.
(29 sep 2007)

DN:s Nutids-orientering 2006
Bästa klass i länet och näst bästa klassresultatet i hela landet

Grattis 9E3 (2006)


Gunnar Oom komunalrådsordförande i Danderyd med Adam Thelander

Nu gjorde vi det igen! En stolt Adam Thelander i 9E3 (2006) tar emot diplom för bästa klass i Stockholm och näst bästa klass i hela landet i DNs nutidsorientering december 2006. Diplomet delas ut av en lika stolt komunalrådsordförande i Danderyd, Gunnar Oom. 

(15 dec 2006)


Vi vann intenationell tävling i matkultur
Internationell tävling där uppgiften var att presentera svensk matkultur. Några elever från 9E och 9F, som hade Bild-Media och Hem- och konsumnetkunskap i våras, jobbade flitigt fram bidraget som tävlade för Fribergaskolan. Priset de kammade hem var en digitalkamera. 

(22 nov 2006)

Internationella matematiktävlingen: "Kängurutävlingen, Matematikens hopp!"

Två av våra elever bland de bästa 20 i Sverige


Tredje torsdagen i mars varje år genomförs den stora internationella matematiktävling som i Sverige fått namnet "Kängurutävlingen - Matematikens hopp!"

I de flesta andra länder används Kangourou des Mathématiques, det franska namnet. Svenska arrangörer är Kungliga Vetenskapsakademien i samarbete med NCM och med stöd av Myndigheten för skolutveckling.

Den främsta avsikten med Kängurutävlingen - Matematikens hopp är att stimulera intresset för matematik. Elever från hela Sverige deltar i olika tävlingsklasser, från årskurs 3 till sista året på gymnasiet.

Från Fribergaskolan placerade sig 

Hanna Lilja och Fanny Baumann (7A2, 2006, med ma/no inriktning) bland de tjugo bästa eleverna i Sverige. 
Vi gratulerar och är stolta över våra duktiga elever! 

(juni 2006)

Rotarys Matematiktävling 
2006 - 
Friberga number one
och number 2 


I april gick den årliga matematiktävlingen arrangerad av Djursholms Rotaryklubb av stapeln. Samtliga tre högstadieskolor i kommunen deltog och tävlingen var öppen för åttondeklassarna.

Delad vinnarplats:
Paula Bruneheim 8E3, 2006, (Friberga) 
Camilla Kihlström 8F2, 2006, (Friberga)

Delad andraplats:
Charlotta Sundström 8E3, 2006, (Friberga) 
Adam Thelander 8E3,2006, (Friberga) 
Joakim Romson 8F2, 2006, (Friberga)

Hedersomnämnande till:
Caroline Broliden 8F1, 2006, (Friberga)

DN:s Nutids-orientering 2003 Fribergaskolan Bäst i Sverige


DN:s NUTIDS-ORIENTERING 2003: 9E2 bästa klassresultat i hela landet. Vi är mycket stolta över våra elever.


Robert Carlsberg och Oscarcito Ljungberg, 2 vinnare, 8 år senare, 2011 

(5 nov 2003)

PISA 2000
Friberga Näst bäst i världen!


Glädjande och hedrande. Resultat från PISA-undersökningen 2000. Fribergaskolan näst bäst i världen i läsförståelse.

(25 nov 2001)

Elevröster:

"Fribergaskolan har bra, trevliga lärare, en skola med stora klassrum och en stor och luftig idrottssal. Dessutom har vi elevråd, "Amor-frupperna" och vi får alltid säga vad vi tycker." (Isabella van Setten, 8C2 - 2014)

Om inte annat uttryckligen sägs,

 ägs copyright för alla fotografier av Fribergaskolan.
Foton får inte reproduceras eller användas på annat sätt utan
skolans tillstånd. 


Ansvarig utgivare: Gunnar Rydwik

Webbredaktör: Darío O'Donnell


Copyright © 1998-2017